Lounais-Hämeen Musiikkipäivät on sopinut Turun Musiikkiakatemian kanssa mielenkiintoisesta yhteistyöstä  tuleville vuosille. Sen mukaan Turun ammattikorkeakoulun opintojaan viimeisteleviä opiskelijoita ja heidän opettajiaan tulee konsertoimaan Musiikkipäivien konserteissa talven ja syksyn aikana. Ensimmäinen yhdessä toteutettu konsertti järjestetään maaliskuussa 2022. Myös kesäisilä kursseillamme tultaneen näkemään turkulaisopiskelijoita.

quartetto di cremonaSuomen kansanmusiikkiliitto tulee osallistumaan merkittävässä määrin Saaren kansanpuistoon ensi kesäksi suunnitellun kansanmusiikkitapahtuman järjestämiseen ja tämäkin yhteistyö tulee varmasti jatkumaan myös tulevaisuudessa.

Aikaisemmin Musiikkipäivät on sopinut Suomalaisen Barokkiorkesterin FiBOn kanssa sen ryhmien vuosittaisista vierailuista Lounais-Hämeessä, sekä Quartetto di Cremonan kanssa heidän vierailuistaan kesäfestivaalillamme kuluneen kesän lisäksi myös vuosina 2022 ja 2023. Vuonna 2023  tämä loistava kvartetti tulee kantaesittämään Lounais-Hämeen Musiikkipäivien tilaaman Kalevi Ahon neljännen jousikvarteton.

Forssan Teatterin kanssa yhteistyömme on vielä alkutekijöissään, mutta sitäkin tullaan rakentamaan ja kehittämään jo ensi vuonna, käytettävissä olevien resurssien puitteissa.

Viimeiset pari vuotta koronan vuoksi hiljaiseloa viettäneen Musica Kalevi Ahon kanssa yhteistyö tulee tulevaisuudessa niin ikään jatkumaan  ja varmasti myös kehittymään Lounais-Hämeen ja koko maamme musiikkielämän eduksi.

Fibo