Ilmoittautumislomake

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Laulutaiteilija Ulla Raiskion (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia)  ja pianisti Niina Rannan (Turun konservatorio) laulukurssi järjestetään ensimmäisenä adventtina, 27. - 28.11, 2021 Tammelan kunnantalon valtuustosalissa, osoite Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela.

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu oheisen  ilmoittautumislomakkeen kautta ja sille voidaan ottaa 8 aktiiviosallistujaa, joista jokainen saa 2 x 30 minuuttia opetusta. Ohjelmisto on vapaa.

Kurssi päättyy 28.11. klo 18.00 Tammelan valtuustosalissa pidettävään loppukonserttiin.

Osallistumismaksut:

                aktiiviosallistuja 40€ /koko kurssi
                passiiviosallistuja 20€/päivä

Osallistujien tulee hoitaa matkansa ja majoituksensa itse. Edullisia majoitustarjouksia voi kysyä esimerkiksi Hotelli Maakunnasta Forssasta.

Kurssin osallistujia pyydetään 14.11. mennessä toimittamaan pianisti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sähköpostitse kurssilla laulettavan ohjelmistonsa nuotit.

Lisätietoja antaa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Mezzosopraano Ulla Raiskio on pitkän ja monipuolisen taiteilijauransa aikana laulanut niin oopperaa, operettia kuin musikaalia ja hänen rooliluettelossaan on yli 30 roolia. Hän on ollut kantaesittämässä useita suomalaisia oopperoita, mm. Kalevi Ahon Ennen kuin kaikki olemme hukkuneet, Atso Almilan Isontalon Antti ja Ilkka Kuusiston Isänmaan tyttäret sekä monologioopperan Nainen kuin jäätynyt samppanja. Suomen Kansallisoopperassa hän on esittänyt nimiroolin Ravelin oopperassa L’enfant et les sortilèges.

Raiskio on myös menestynyt lied-laulaja joka on kantaesittänyt useita itselleen sävellettyjä laulusarjoja. Hänen viimeaikaisin intohimon kohteensa ovat napolilaiset barokkikantaatit, joita hän esittää mm. Galantina-yhtyeen kanssa.

Ulla Raiskio on Suomen Lied-akatemian perustajajäsen ja monivuotinen puheenjohtaja. Hän on toiminut laulun lehtorina  Metropolia- ammattikorkeakoulussa ja Tampereen Konservatoriossa ja opettaa nykyisin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

 

Pianisti Niina Ranta on suorittanut solistiset maisteriopintonsa Sibelius-Akatemiassa Tuija Hakkilan ja Ilmo Rannan johdolla ja jatkanut opiskelujaan Berliinin taideyliopistossa.


Vuonna 2018 Helsinki Lied -kilpailussa yhdessä sopraano Elisaveta Rimkevitchin kanssa kolmannen
palkinnon saanut Ranta tunnetaan erityisesti kamarimusiikin, liedin sekä aikamme musiikin tulkitsijana. Hän on NYKY Ensemblen, Zagros Ensemblen ja Defunensemblen jäsen ja esiintyy usein Korvat auki -yhdistyksen konserteissa. Hän on esiintynyt myös mm. Tampereen Työväen Teatterin ja Suomen Kansallisteatterin menestyksekkään Hitler ja Blondi -näytelmän pianistina, Europa Season -festivaalilla Romaniassa, PianoEspoo-festivaalilla, NYKY Ensemblen jäsenenä Flow Festivaalilla sekä Sibelius-Akatemian puhallinorkesterin solistina Musiikkitalossa.

Taiteellisen työskentelyn ohessa Ranta toimii tällä hetkellä lehtorin sijaisena Turun konservatoriolla ja musiikkiopistossa, jossa hänen toimenkuvaansa kuuluu opetuksen lisäksi useiden laululuokkien kamaripianistina toimiminen sekä lied-ohjausta.