Koronatilanne

Covid-19 tilanteen ja sen aiheuttamien välillisten vaikutusten vuoksi juhlavuotemme ohjelmaan on tullut muutoksia. Ohjelmaa päivitetään säännöllisesti näillä sivuilla.

Kanta-Häme on siirtynyt 26.6. alkaen koronarajoitusten suhteen perustasolle. Tilanne siis näyttää tällä hetkellä siis hyvältä, konsertteja voidaan järjestää sekä sisällä että ulkona ilman massiivisia erikoisjärjestelyjä ja koska ulkomaisetkin vieraamme ovat pääsemässä maahan, voitaneen tapahtumamme sittenkin järjestää allaolevan ohjelman mukaisesti.

Voimme siis lopultakin olla optismistisia ja toivoa, että tämä inhottava tauti pysyy kurissa myös tästä eteenpäin. Jos muutoksia ohjelmaamme kuitenkin vielä tulee, ilmoitetaan niistä välittömästi.

Olemme vastuuntuntoinen konserttien järjestäjä. Kaikissa tilaisuuksissamme noudatamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia ja huolehdimme siitä, ne ovat niin turvallisia kuin vain olla voi. Ulkomaisista vieraistamme osa on jo rokotettu kahdesti, osa kerran ja kaikki ovat tehneet negatiivisen koronatestin 72 tunnin sisällä ennen saapumistaan maahamme. Yleisöllämme tulee tilaisuuksissamme olemaan mahdollisuus riittäviin turvaväleihin ja käsidesiä on tarjolla kaikissa tilaisuuksissamme. Myös maskien käyttöä suositellaan edelleen.

6.7.2021 viranomaisten ohjeet muuttuivat yllättäen ja viime tipalla ja saimme vakavan suosituksen perua kaikkien venäläisryhmien vierailut heidän kotimaansa nopeasti pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Vaikka tiedämme, että vieraamme ovat toimineet ennen Suomeen tuloaan tarkalleen heille toimitettujen suomalaisten viranomaisten epidemialääkärin ohjeiden mukaisesti ja että kukaan heistä ei ole koronapositiivinen, toimimme uusien ohjeiden mukaisesti ja peruimme ryhmien vierailut.

Musica Kalevi Aho

Kesäkuun puoleenväliin suunniteltu Musica Kalevi Aho - tapahtuma, joka on itsenäinen osa Lounais-Hämeen Musiikkipäiviä, on peruttu. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 17. - 19.6.2022. Kalevi Ahon musiikkia voi kuitenkin kuulla perjantaina 2.7. 2021 Forssan työväentalon musiikkisalissa, jolloin Quartetto di Cremona esittää hänen rakastetun kolmannen jousikvartettonsa, joka oli aikanaan yksi säveltäjän läpimurtoteoksista suuren yleisön tietoisuuteen.

Kurssit

Kesän kurssit on jouduttu perumaan, myös Vereskin nukkekurssin osalta. Quartetto di Cremona voi kuitenkin ohjata muutamaa yhtyettä erityisjärjestyelyin, lähinnä ilman yleisöä. Kurssille voi ilmoittautua suoraan puheenjohtaja Keijo Aholle, jolta saa myös lisätietoja.

Pääsyliput

Tammelan Vanha-Norrissa järjestettävän Kesäillan jazz-konsertin, Quartetto di Cremonan konserttien sekä Philharmonie Leipzigin ja Duo Gracelandin konsertin liput ovat ennakkomyynnissä verkkokaupassa. Lippukauppa on alkanut hyvin ja onkin toivottavaa, että myynti jatkuisi samalla tavalla ja mahdollisimman moni konserttivieras ostaisi lippunsa verkkokaupasta etukäteen. Näin välttäisimme mahdollisia ruuhkia lipunmyyntipisteissämme. Ennakkoon ostetut liput ovat jonkin verran ovella myytyjä lippuja halvempia.   

 

Ohjelma

Keskiviikko 30.6.

 • kello 20.00 Norrin tanssivintti, Tammela; Kesäillan jazz-konsertti. Yöjazzit All Stars-yhtye; Atro "Wade" Mikkola basso, Pekka Toivanen saksofonit, Janne Hovi piano, Erkki Liikanen rummut ja Charlotta Kerbs laulu. Pääsyliput 25 – 20€. Sisätilarajoitusten ollessa voimassa tilaisuus järjestetään ulkoilmakonserttina.
  Osta lippu

Torstai, 1.7.

 • kello 20.00 Ravintola Sylvi, Nuutajärvi; Kesäillan jazz-konsertti. Wade Mikkolan yhtye. Pääsyliput 25 – 20€.

Perjantai 2.7.

 • Kello 18.00 Forssan työväentalo; Quartetto di Cremona (Italia); Cristiano Gualco viulu, Paolo Andreoli viulu, Simone Gramaglia, alttoviulu, Giovanni Scaglione, sello, (Puccini - Aho - Dvorak). Pääsyliput 25 – 20€.
  Osta lippu

Lauantai 3.7.

 • kello 15.00 Jokioisten kartanon puisto; piknik-konsertti; Jose Pineland`s unplugged - yhtye (Juha Mäntymaa ystävineen), Simon&Garfunkel Tribute show; Philharmonie Leipzig, joht. Michael Koehler, solisteina Duo Graceland; Thomas Wacker ja Thorsten Gary, (Saksa). Tilaisuuden aikana puistossa on ulkoilmaravintola anniskeluoikeuksin, josta vastaa MokkerMeija (ravintola Vanha-Norri). Pääsyliput 25 – 20€.  Huom! Korjattu lipun hinta!
  Osta lippu

Sunnuntai 4.7.

 • kello 18.00 Tammelan kirkko; Quartetto di Cremona (Italia) (Ravel - Beethoven). Pääsyliput 25 –20€.
  Osta lippu

Maanantai 5.7.

 • kello 15.00 hoitokoti, Tammela; Quartetto di Cremona (Italia)
 • kello 19.00 Hämeenlinnan kirkko; Quartetto di Cremona (Italia) (Prokofiev, Janacek, Webern))

Tiistai 6.7.

 • kello 15.00 Forssan työväentalo; Quartetto di Cremonan kamarimusiikkikurssin päätöskonsertti. Vapaa pääsy. Tilaisuus on peruttu, koska kurssia ei voida järjestää.
 • kello 15.00 – 16.00 Naiskuoro Gloria palvelutalossa.  Tilaisuus peruttu!

Keskiviikko 7.7.

 • kello 18.00 Forssan kirkko; Naiskuoro Gloria, joht. Albina Huzina (Petroskoi, Venäjä). Pääsyliput 20 – 15€.
  Osta lippu Tilaisuus peruttu

Torstai 8.7.

 • kello 10.00 Forssan tori; naiskuoro Gloria (Venäjä) Tilaisuus peruttu
 • kello 16.00 Portaan kylätalo, Porras, Tammela; kansanmusiikkiyhtye Veresk, Viipuri. Pääsyliput 10€. Tilaisuus peruttu
 • kello 18.00 Humppilan kirkko; naiskuoro Gloria (Venäjä). Pääsyliput 20 – 15€. Tilaisuus peruttu

Perjantai 9.7.

 • kello 18.00 Teuron kylätalo; kansanmusiikkiyhtye Veresk (Venäjä). Pääsyliput 10€. Tilaisuus peruttu

Lauantai 10.7.

 • kello 11.00 Forssan tori; Pietarin nuorten harmonikkaorkesteri (Venäjä) Tilaisuus peruttu
 • kello 14.00 Jokioisten vanhainkodin piha-alue; Pietarin nuorten harmonikkaorkesteri (Venäjä). Tilaisuus peruttu
 • kello 16.00 Korteniemen perinnetila, Tammela, Liesjärvi; kansanmusiikkiyhtye Veresk (Venäjä). Vapaa pääsy. Tilaisuus peruttu

Sunnuntai 11.7.

 • kello 14.00 Saaren kansanpuisto, Tammela; kansanmusiikkiyhtye Veresk (Viipuri, Venäjä), Pietarin nuorten harmonikkaorkesteri (Venäjä). Vapaa pääsy. Tilaisuus peruttu
 • kello 18.00 Saaren kansanpuisto, Kaukolanharjun näkötorni; "”Runoja ja musiikkia illan hämyssä", Arja Kanerva, lausunta, Joonatan Rautiola, saksofoni,  Vapaa pääsy.

Maanantai, 16.8.

 • kello 18.00 Tammelan kirkko; ”Sävelten metsä – metsän sävel". Alessandro Stradellan (1639-1682) viulusonaatteja ja inkerinsuomalaisia paimensoittoja. Suomalaisen barokkiorkesterin kamarimusiikkiyhtye FiBO-players: Aira Maria Lehtipuu, viulu, Louna Hosia, sello, Marianna Henriksson, cembalo, urut, Eero Palviainen, luuttu, teorbi. Pääsyliput 25 - 20€.

Sunnuntai 12.9.

 • kello 16.00 Forssan työväentalo; Heini Korhonen, laulu, Toni Tatti, kitara, ”Siete canciones populares españolas”. Pääsyliput 20 – 15€

Lauantai 18.9.

 • kello 19.00 Jokioisten tietotalo; Raoul Björkenheim ja eCsTaSy- yhtye Raoul Björkenheim, kitara, Pauli Lyytinen, saksofonit, Jori Huhtala, basso, Markku Ounaskari, lyömäsoittimet. Pääsyliput 20 - 15€

Sunnuntai, 26.9. 

 • kello 18.00 Forssan kirkko; Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores, joht. Hannu Norjanen, urkusolisti Markus Malmgren. Pääsyliput 25 - 20€

Lauantai 9.10.

 • kello 19.00 Forssa, paikka avoin; Mika Myllärin jazz-yhtye. Pääsyliput 20 – 15€.

Sunnuntai, 17.10.

 • kello 18.00 Forssan työväentalo; Petteri Salomaa, baritoni, Ilmo Ranta, piano. Schubert: Die Schöne Müllerin. Pääsyliput 20 – 15€.

Sunnuntai, 21.11.

 • kello 18.00 paikka avoin; kamarimusiikkikonsertti. Lounais-Hämeen Musiikkipäivien jäseniä ja ystäviä esiintyy; mm. Keijo Aho, oboe, Jukka Juvonen, piano Ohjelma avoin. Pääsyliput 20 – 15€.

quartetto di cremona 3 3000 563x450

Maailmankuulun jousikvartetin Quartetto di Cremonan piti vierailla Lounais-Hämeessä  vuoden 2020 musiikkijuhlilla. Vierailu ja sen yhteyteen suunniteltu kamarimusiikkikurssi jouduttiin valitettavasti perumaan, mutta vuoden kuluttua tämän suurenmoisen yhtyeen vierailun pitäisi onnnistua Lounais-Hämeen Musiikkipäivien 40-vuotista toimintaa juhlistamassa. Quartetto di Cremona tulee vierailemaan myös paikallisessa hoitolaitoksessa. Lisää tietoa italialaisista huippuvieraistamme löytyy kvartetin kotisivuilta.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät järjestää lauantaina, 3.7. 2021 Jokioisten kartanon puistossa piknik-konsertin jossa olisi esiintyvät forssalainen blues-rock-yhtye Jose Pineland`s unplugged  (Juha Mäntymaa ystävineen), sekä upea saksalainen Philharmonie Leipzig - orkesteri solistinaan Duo Graceland (Thomas Wacker ja Thorsten Gary). Saksalaiset vieraamme esittävät Saksassa valtaisia yleisömääriä keränneen Simon&Garfunkel Tribute--shownsa, jossa yleisö voi nauttia tuota rakastettua folk-rock- musiikkia pienikokoisen sinfoniaorkesterin säestyksellä. 

Tilaisuuden ravintolatarjoilun järjestää korkeasta laadustaan tunnetun Vanha-Norrin ravintoloitsijat Tiina ja Vesa-Matti Koski.

Konserttiin voi ostaa ennakkoon lippuja verkkokaupasta.

Bild 15 Duo Graceland

Keskiviikkona 7.7. 2021 Forssan kirkossa esiintyy paljon ylistystä saanut petroskoilainen naiskuoro Gloria, jota johtaa Petroskoin konservatorion kuoronjohdon opettaja Albina Huzina. Konsertti uusitaan torstaina 8.7. Humppilan kirkossa. Gloria-kuoron jäsenet ovat eri musiikkialoilla työskenteleviä musiikin ammattilaisia sekä harrastajia, joita yhdisitää suuri rakkaus ja intohimo kuorolauluun. Kuoro on vieraillut Suomessa aiemminkin ja silloin vierailu oli sekä taiteellinen että yleisömenestys.

Gloria -kuoro tulee esiintymään myös Forssan toripaviljongissa 8.7. sekä vanhainkodissa. Gloria-kuoron Forssan konserttiin lippuja voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta

DSCN0652 Gloria

Venäjältä festivaalillemme saapuu tänä vuonna kolme mainiota esiintyjäryhmää, Viipurin "kaupunginorkesteri", ammattilaisita muodostuva, huikean taitava kansanlaulu- ja tanssiyhtye Veresk, niin ikään korkeasta tasostaan ja intensiivisestä esiintymistään tunnettu, kansainvälisestikin laajalti arvostettu Pietarin nuorten harmonikkaorkesteri ja Petroskoilainen naiskuoro Gloria, jonka laulajista pääosa on petroskoilaisia opettajia ja opiskelijoita. Yhtyeet esiintyvät yhdessä ja erikseen Forssan ja Humppilan kirkoissa, Teuron ja Portaan kylätaloissa, Liesjärven kansallispuistossa Korteniemen tilalla, Saaren kansanpuistosaa sekä Forssan torilla ja hoitolaitoksissa. Vierailut on neuvoteltu Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin puitteissa. Kannattaa tulla katsomaan ja kuuntelemaan!

 

Veresk kopio

Veresk kopio

cm hn ulko j18a3309 copyright tiiu kaitalo 1 orig

 

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien vieraaksi on ensi kesänä tulossa monen muun huippuyhtyeen lisäksi myös Helsingin tuomiokirkon maineikas poikakuoro Cantores Minores kapellimestarinsa Hannu Norjasen johdolla.

Yhteistyössä

OPLounaismaavaakuna forssa      vaakuna humppila      vaakuna tammela      vaakuna jokioinen kordelin
     hameentaidetoimikunta     lounaishameenmusiikkiopisto  wahrenkeskus         siviskulttuuriyhdistyskuvio

EU maaseuturahasto     maaseutu2020     LounaPlussa jokioistensrktammelan srk