Lounais-Hämeen Musiikkipäivät järjestää alkaneen syksyn aikana neljä kiinnostavaa konserttia.

Ensimäisenä Forssan työväentalon estradiille tulee mainio String Together- duo, sellisti-säveltäjä- laulaja Heini Mielonen ja jazzpianisti- säveltäjä Antti Utriainen, jotka sunnuntaina 25.9.2022 kello 19.00 alkaen esittävät suositun ja kiitetyn elektroakustisen ohjelmansa:

Heini Mielonen, sello, laulu, looper, efektit
Antti Utriainen, koskettimet, laulu, ohjelmointi

Ohjelma:                                                                                                                                      Heini Mielonen ja Antti Utriainen IMG 6975

 • Northern Wind (säv. Heini Mielonen)
 • Let The Light Pour Over (säv. Antti Utriainen)
 • String Together (säv. Antti Utriainen)
 • Don’t Drop My Heart (säv. Heini Mielonen & Antti Utriainen) Still Mirrors? (säv. Heini Mielonen)
  ~ väliaika ~
 • Eternal Flow (säv. Antti Utriainen) Never step into the same rive twice
  (säv. & san. Heini Mielonen & Antti Utriainen)
 • Floating Landscapes (säv. Antti Utriainen)
  Me Ollaan Ikuisuus (säv. Antti Utriainen & san. Heini Mielonen) Transitions (säv. Heini Mielonen)

String Together  on syntynyt kahden muusikon, sellisti ja säveltäjä Heini Mielosen ja pianisti ja säveltäjä Antti Utriaisen halusta kehittää oma, genre-rajoja rikkova sävelmaailma kahden länsimaisen taidemusiikin perinteiselle soittimelle, sellolle ja pianolle. Tämä uusi lähestymistapa muodostaa oma, eri musiikin genrejä sekoittava sävelkieli perinteiselle sello-piano kokoonpanolle on harvinainen eikä yhtyeellä juuri olekaan vertailukohtia muihin vastaaviin kokoonpanoihin.

Yhtye käyttää menetelmänä yhteissäveltämisen menetelmää, jossa molemmat säveltäjät osallistuvat säveltämisprosessiin tuoden oman kokemuksensa omista lähtökohdistaan klassisen musiikin, sekä jazzmusiikin ammattilaisina. Säveltämistyössä on ollut tärkeää, että molemmat muusikot saavat ilmaista itseään vapaasti sovinnaisista musiikin tyylilaji erotteluista riippumatta. Yhteissäveltäminen vaatii molemmilta muusikoilta kykyä heittäytyä uuteen ja tuntemattomaan, sekä kykyä tunnistaa oman työn merkitys muodostettaessa täysin uutta sävelkieltä.

String Together tutkii, kehittelee ja leikittelee erilaisilla soundimaailmoilla: sellon soundia muutetaan ja väritetään erilaisilla sähköisillä efekteillä ja soundiin tuodaan kerroksellisuutta sekä jousiorkesterin soundia käyttämällä looping-tekniikkaa hyödyksi. Samassa sävellyksessä akustinen ja sähköinen soundimaailma sulautuvat toisiinsa. Koskettimien soundimaailmaa on myös rikas ja tuo oman värisävynsä musiikkiin.
Yhtyeen musiikin sävellyksissä tyylit seikkailevat epäsovinnaisesti elektroakustisen taidemusiikin, jazzmusiikin, klassisen musiikin, sekä ambient-musiikin elementtejä hyödyntäen.

String Together on esiintynyt hyvin erilaisille yleisöille rikkoen rajapintoja myös yleisön suhteen: yhtyettä on tullut kuuntelemaan sekä nuoria elektronisen musiikin kuluttajia, että klassisen musiikin kuulijakuntaa. Tämä onkin yhtyeen yksi merkittävä päämäärä: yhtyeen musiikkia on esitetty ja tullaan esittämään yhtä hyvin klubiympäristössä, kuin perinteisen taidemusiikin, sekä jazzmusiikin yleisöille. Tavoitteena on, että tulevien vuosien aikana yhtyeen ohjelmisto laajenee ja tavoittaa yhä laajempia yleisökuntia sekä tutkii yhä uusia mahdollisuuksia yhdistää eri musiikin traditioita ja esityskäytäntöjä. String Together on esiintynyt eri puolilla Suomea festivaaleista elokuvajuhliin ja konserttitilaisuuksiin. String Togetherin ”Me Ollaan Ikuisuus” sävellys valittiin mukaan BiisiVelmu2022 kilpailun finaaliin.

String Together sosiaalisessa mediassa:

Yhteistyössä

OPLounaismaa      vaakuna humppila      vaakuna tammela      vaakuna jokioinenkordelinLounaPlussa  Italian kulttuuri instituutti  lounaishameenmusiikkiopisto           siviskulttuuriyhdistyskuvio MakuLihaLeader logoEU maaseuturahasto     maaseutu2020      Forssan seurakuntajokioistensrktammelan srk