Lounais-Hämeen Musiikkipäivät ja Tammelan seurakunta järjesti kirkkokonsertin sunnuntaina 7.1.2018 klo 16.00 Tammelan kirkossa (Tammelantie, 31300 Tammela).

Konsertin ohjelmassa oli mm. Bachin Sonaatti g-molli BWV1030b oboelle ja cembalolle, Bachin Toccata g-molli cembalolle, Aaria Bachin kantaatista no. 12 altolle, oboelle ja basso continuolle, tuntemattoman meksikolaissäveltäjän laulu Ah de las Mazmorras altolle ja kamariyhtyeelle ym.

Konsertissa esiintyivät:

  • Sanna Mansikkaniemi, altto
  • Keijo Aho, oboe
  • Markus Tuukkanen, fagotti
  • Ilpo Laspas, cembalo

Taiteilijaesittelyt

kirkkokonsertin esiintyjat verticalSanna Mansikkaniemi on syntynyt Tammelalaiseen musiikkiperheeseen. Hän on opiskellut laulua aluksi äitinsä, Kerttu Rautio-Mansikkaniemen johdolla ja sen jälkeen Sibelius-Akatemiassa ja Utrechtin konservatoriossa sekä yksityisesti prof. Dorothy Irvingin ja Eeva-Liisa Saarisen opastuksella. Hän on konsertoinut aktiivisesti monissa eri kokoonpanoissa, myös viulistina, joka soitin on hänen toinen pääinstrumenttinsa ja tehnyt lisäksi musiikkiteatteria ja toiminut lounaishämäläisen Musiikkia si! -konserttisarjan taiteellisena johtajana. Muusikon työn lisäksi häntä on toiminut kanttorina ja laulunopettajana, eri taidelajeja yhdistävissä lastenprojekteissa sekä kansainvälisen kulttuurivaihdon organisoijana.

Forssalaissyntyinen oboisti Keijo Aho on hiljattain palannut vanhalle kotiseudulleen yli neljänkymmenen vuoden poissaolon jälkeen ja asuu nykyisin Tammelassa. Monen muun forssalaismuusikon tavoin hän on saanut musiikillisen kipinänsä kouluvuosinaan Forssan kaupunginorkesterin ja soittokunnan riveissä. Forssasta lähdettyään hän on opiskellut oboensoittoa Sibelius-Akatemian lisäksi Berliinin musiikkiyliopistossa ja Münchenissä ja toiminut muusikkona, oboensoiton ja kamarimusiikin opettajana, kapellimestarina, tuottajana, festivaalijohtajana, pitänyt mestarikursseja ympäri Eurooppaa ja toiminut myös monien kansainvälisten kamarimusiikkikilpailujen tuomaristossa. Hän on julkaissut kirjan ”Kamarimusiikin Taito” ja kirjoittanut artikkeleita eri lehtiin. Tällä hetkellä Keijo Aho toimii Lounais-Hämeen Musiikkipäivien taiteellisena johtajana.

Helsingin kaupunginorkesterin pitkäaikainen soolofagotisti Markus Tuukkanen on kotoisin Haapavedeltä, Pohjanmaalta. Hän on opiskellut Helsingissä Matti Tossavaisen johdolla  ja sen jälkeen Wienissä ja Berliinissä. Päätyönsä lisäksi Tuukkanen on toiminut monipuolisena ja arvostettuna kamarimuusikkona mitä erilaisemmissa kokoonpanoissa. Keijo Ahon kanssa hän on musisoinut yhdessä jo 1980-luvulta alkaen, aluksi Joensuun kaupunginorkesterissa ja myöhemmin Camerata Careliana- yhtyeessä. Markus Tuukkasella on riittänyt mielenkiintoa myös ei-musiikillisiin harrastuksiin ja viime vuodet hän on viettänyt paljon aikaansa erilaisia optisia laitteita, kuten kaukoputkia rakentaessa ja taivaan ilmiöitä tutkiessa.

Urjalassa asuva Ilpo Laspas on saanut monipuolisen koulutuksen pianistiksi, cembalistiksi ja urkuriksi. Tämä Johan Sebastian Bachin musiikin tutkimiseen erikoistunut monipuolinen taituri on paneutunut myös improvisaatioon. Opiskeltuaan Sibelius-Akatemiassa musiikin tohtoriksi hän on jatkanut menestyksekkäitä opintojaan Berliinissä ja muualla Euroopassa. Hän on soittanut paljon myös uudempaa musiikkia ja esiintynyt myös uuden, urkujen sukuisen omniverk- nimisen soittimen taitajana. Ilpo Laspas on osallistunut hyvällä menestyksellä moniin kansainvälisiin kilpailuihin mm. Bachin kotiseudulla Leipzigissä ja hänet on valittu niin Porin Urkujuhlien, Vantaan Barokkijuhlien, Turun tuomiokirkon kuin Lahden kansainvälisen urkuviikonkin vuoden nuoreksi taiteilijaksi eri vuosina.

Yhteistyössä

Italian kulttuuri instituutti    Pruuki logo musta   Näyttökuva 2023 11 09 133542  LnsREuvwOKM logo 2R fi sininen L100 CMYK   Nuutajaêrvi Tunnus FIN pysty vaêri RGB               maaseutu2020          lounaishameenmusiikkiopistoOPLounaismaa        vaakuna jokioinen         Outlook j45p5wuz    sivis