Syksyn ensimmäinen konserttimme järjestetään Forssan työväentalon musiikkisalissa sunnuntaina, 24.9. kello 16.00 alkaen. Konsertissa forssalaisten musiikinystävien hyvin tuntema ja seudulta kotoisin oleva Turun ammattikorkeakoulun entinen pianonsoiton yliopettaja Jukka Juvonen esittää espanjalaisen  Isaac Albenizin järkälemäisen Iberia-teoksen. Teoksen esittäminen on aina Tapaus, sillä sen lisäksi, että sitä pidetään yhtenä espanajaisen musiikin merkittävimmistä teoksista, on se puolentoista tunnin kestoltaan ja soittotekniseltä vaativuudeltaan valtaisa haaste myös sen esittäjälle.

Jukka Juvonen on tiettävästi ainoa suomalainen pianisti, joka teoksen on harjoitellut esityskuntoon.

1905- 1908  sävelletyssä teoksessa on 12 kappaletta neljässä "kirjassa". Teos on romanttinen ja impressionistinen, täynnä espanjalaisia rytmejä ja melodioita ja myös lainauksia mm. Bizet`n Carmen oopperasta. Albenizin aikalainen Claude Debussy arvosti teosta erittäin korkealle jo tuoreeltaan, samoin Olivier Messiaen, itsekin pianisiti, joka kirjoitti:" Iberia on pianon ihme; se sijoittuu ehkä korkeimmalle paikalle niiden briljanttien teosten joukossa, jotka on sävelletty tälle soittimien kuninkaalle.

Liput konserttiin maksavat 25€ ja 20€(LHMP:n jäsenet).

  Jukka Juvonen

 

 

Yhteistyössä

OPLounaismaa Forssan keskusapteekki      vaakuna humppila      vaakuna tammela      vaakuna jokioinenkordelinLounaPlussa  Italian kulttuuri instituutti  lounaishameenmusiikkiopisto           siviskulttuuriyhdistyskuvio MakuLihaLeader logoEU maaseuturahasto     maaseutu2020      Forssan seurakuntajokioistensrktammelan srk