Vastoin Suomen hallituksen suositusta Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 27.8. pitää Etelä-Suomen kovat koronarajoitukset edelleen voimassa. Sen seurauksena mm. Cantores Minores-kuoro ei ole voinut pitää laadukkaiden esitysten edellyttämiä, laulajien keskinäistä läheisyyttä vaativia, tehokkaita ja intensiivisiä harjoituksia ja se joutui näinollen perumaan 26.9.2021 Forssan kirkossa pidettäväksii sovitun konserttinsa.

Kuoron vierailu pyritään toteuttamaan kesällä 2022 festivaalimme yhteydessä.

Cantores Minoreksen tilalla syksyn konserttisarjassa esiintyy suurta suosiota saavuttanut, erityisesti vanhaan musiikkiin erikoistunut Lumen Valo- kamarikuoro. Kuoro konsertoi Forssan kirkossa 21.11.2021 ja samalle ajankohdalle suunniteltu Lounais-Hämeen Musiikkipäivien jäsenten konsertti siirtyy myöhemmäksi.

 

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien uusi hallitus on tehnyt sisäisiä järjestelyjä. Uudeksi varapuheenjohtajaksi on valittu fil.tri Hannu Saha ja tiedottajaksi toimittaja Erkki Kuronen.

Vuoden 2022 alusta alkaen siirtyvät rahastonhoitajan tehtävät Sakari Valtialan hoidettaviksi.

Vuonna 2022 Lounais-Hämeen Musiikkipäivien kesäfestivaali järjestetään 28.6. - 10.7. välisenä aikana. Sen suunnittelu on jo alkanut ja tarjolla tulee jälleen olemaan monipuolinen musiikkitarjonta jazzista ja kansanmusiikista klassiseeen. Festivaalin teemana tulee olemaan Kuva ja musiikki. Lopullinen ohjelma julkaistaan alkutalvella 2022. 

Sunnuntaina 12.9. konsertin ohjelmaan on tullut muutoksia. Toni Tatin ja Heini Korhosen jouduttua sairastumisen vuoksi perumaan konserttinsa, heidän tilalleen tulee konsertoimaan kitaristi Timo Korhonen, yksi Suomen tunnetuimmista ja valovoimaisimmista instrumenttinsa taitajista.

Ilppo Aaltosen ja Arja Kanervan kirjoittama Lounais-Hämeen Musiikkipäivien historiikki on julkaistu. Tyylikkäästi toteutttua, Musiikkipäivien vaiheita kattavasti kuvaavaa ja  monia hienoja kuvia sekä juhlavuotemme konsertit ja niiden esiintyjät esittelevää kirjasta myydään konserttiemme yhteydessä 10€:n hintaan.

Niinkuin konserttiohjelmastamme näkyy, Lounais-Hämeen Musiikkipäivät on joutunut siirtämään juhlavuotensa kaikki kevään ja alkukesän konsertit tuonnemmaksi. Varsinaisia peruutuksia ei onneksi ole tarvinnut tehdä, vaan jokaiselle konsertille on löytynyt uusi ajankohta. Vain kesä-heinäkuun vaihteeseen suunnitellut upeat kurssit jouduttaneen perumaan kokonaan.

Touko-kesäkuussa Lounais-Hämeeseenkin levisi korona-viruksen intialainen muunnos, mikä lisäsi tuntuvasti jännitystä kesän festivaalimme suhteen. Ulkomaalaisten esiintyjien matkajärjestelyt olivat jo pitkällä, lennot ja majoitukset osin maksettu, venäläisten vieraitten maahantuloluvat saatu ja viisumit haettu ja muutenkin odotukset olivat korkealla. Kesäkuun mittaan pandemia on kuitenkin hiipunut ja 16.6. alkaen Lounais-Hämeessäkin on lievennetty rajoituksia ja vähitellen aolkaa näyttää siltä, että uusia ohjelmamuutoksia ei enää tarvitse tehdä.

Koronaruletti kuitenkin jatkuu. Näillä sivuilla tiedotamme edelleen tapahtumien kehityksestä aina kun uutta tietoa on tullut.

Pääsylippuja voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta