Niinkuin konserttiohjelmastamme näkyy, Lounais-Hämeen Musiikkipäivät on joutunut siirtämään juhlavuotensa kaikki kevään ja alkukesän konsertit tuonnemmaksi. Varsinaisia peruutuksia ei onneksi ole tarvinnut tehdä, vaan jokaiselle konsertille on löytynyt uusi ajankohta. Vain kesä-heinäkuun vaihteeseen suunnitellut upeat kurssit jouduttaneen perumaan kokonaan.

Touko-kesäkuussa Lounais-Hämeeseenkin levisi korona-viruksen intialainen muunnos, mikä lisäsi tuntuvasti jännitystä kesän festivaalimme suhteen. Ulkomaalaisten esiintyjien matkajärjestelyt olivat jo pitkällä, lennot ja majoitukset osin maksettu, venäläisten vieraitten maahantuloluvat saatu ja viisumit haettu ja muutenkin odotukset olivat korkealla. Kesäkuun mittaan pandemia on kuitenkin hiipunut ja 16.6. alkaen Lounais-Hämeessäkin on lievennetty rajoituksia ja vähitellen aolkaa näyttää siltä, että uusia ohjelmamuutoksia ei enää tarvitse tehdä.

Koronaruletti kuitenkin jatkuu. Näillä sivuilla tiedotamme edelleen tapahtumien kehityksestä aina kun uutta tietoa on tullut. Pääsylippujen ennakkomyynnin osaan konserteista aloitamme19.6.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät ry:n kolmen vuoden välein järjestettävä varsinainen kokous pidettiin 3.5.2021. Kokouksessa valittiin yhdistyksen uusi hallinto.

Puheenjohtajana jatkaa Keijo Aho ja uuden hallituksen jäsenet ovat Ilppo Aaltonen (varapuheenjohtaja), Arja Kanerva (tiedottaja), Päivi Toikka (sihteeri), Erkki Kuronen, Jukka Juvonen, Hannu Saha, Sakari Valtiala ja varajäsen Outi Ranki. Rahastonhoitajana jatkaa hallituksen ulkopuolella Anne Laulajainen.

Ennen varsinaista kokousta pidetyssä hallituksen kokouksessa nimitettiin pitkän ja ansiokkaan työrupeaman Lounais-Hämeen Musiikkipäivien hyväksi tehnyt entinen puheenjohtaja Liisa Ranki sen kunniajäseneksi.

Ilmoittautuminen Quartetto di Cremonan kamarimusiikkikurssille on loppunut. Kamarimusiikkikurssi, joka oli tarkoitettu ensi sijaisesti jousikvarteteille ja muille jousiyhtyeille sekä pianotrioille, opiskelijoille, ammattilaisille ja pidemmällä oleville, kaiken ikäisille harrastajille, on jouduttu peruttamaan. .Erinomaisten ja tunnettujen ohjaajien opin lisäksi kurssi olisi avannut sen osallistujille huippukiinnostavia kansainvälisiä mahdollisuuksia ja näkökulmia. Toivottavasti vuoden kuluttua tilanne parempi ja kurssitoimintamme voi taas jatkua.

Albina Huzinan kuorolaulukurssin tilanne on sama. Kurssia ei järjestetä.

 

 

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät on tilannut tammikuussa 2021 säveltäjä Kalevi Aholta jousikvarteton, jonka kantaesityksen yhdistys järjestää kesällä 2023. Teoksen kantaesittävä yhtye sovitaan viimeistään vuoden 2022 aikana. Sävellystilaus on tehty Madetoja-säätiön antamalla tuella ja teos on valmistunut huhtikuun 15. päivä 2021.

Ahon aikaisemmat jousikvartetot ja muut kvartettopohjaiset kamarimusiikkiteokset kuuluvat hänen suosituinpiin sävellyksiinsä ja onkin odotettavissa, että myös uudesta kvartetosta tulee merkkiteos, joka herättää myös kansainvälisen musiikkiyleisön mielenkiintoa.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien kolmen vuoden välein pidettävä varsinainen kokous oli suunniteltu ja tiedotettu järjestettäväksi maanantaina 15.3.2021 Voffelikahvilassa, Kartanonkatu 4, Forssa. Maaliskuisten covid-19- rajoitusten vuoksi kokous jouduttiin tuolloin perumaan, mutta nyt se on päätetty pitää samassa paikassa 3.5.2021 kello 18.00 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, johin kuuluu mm. yhdistyksen hallituksen ja puheenjohtajan valitseminen seuraavalle toimikaudelle 2021 - 2024. Kokouksen esityslista löytyy "jäsenille" - valikosta.

Lämpimästi tervetuloa toukokuussa!

Säveltäjä Kalevi Ahon musiikkiin painottuva Musica Kalevi Aho- festivaali on nyt Lounais-Hämeen Musiikkipäivien jäsen ja festivaali on omana itsenäisenä tapahtumanaan osa 40-vuotisjuhlavuotemme ohjelmistoa.

Myös perinteikäs Forssan teatteri on liittynyt jäseneksemme ja heidänkin kanssa tulemme tulevaisuudessa tekemään varmasti monenlaista yhteistyötä.

Uusia yhteisöjäseniä ovat myös Jokioisten kunta ja Forssan kaupunki sekä Lounais-Hämeen Kotiseutuyhdistys ja aiemmin syksyllä 2020 littynyt Tammelan kunta.