Lounais-Hämeen Musiikkipäivät on sopinut Turun Musiikkiakatemian kanssa mielenkiintoisesta yhteistyöstä  tuleville vuosille,  Sen mukaan Turun ammattikorkeakoulun opintojaan viimeisteleviä opiskelijoita ja heidän opettajiaan tulee konsertoimaan Musiikkipäivien konserteissa talven ja syksyn aikana. Ensimmäinen yhdessä toteutettu konsertti järjestetään maaliskuussa 2022. Myös kesäisilä kursseillamme tultaneen turkulaisopiskelijoita näkemään.

Suomen kansanmusiikkiliitto tulee osallistumaan merkittävässä määrin Saaren kansanpuistoon ensi kesäksi suunnitellun kansanmusiikkitapahtuman järjestämiseen ja tämäkin yhteistyö tulee varmasti jatkumaan myös tulevaisuudessa.

Aikaisemmin Musiikkipäivät on sopinut Suomalaisen Barokkiorkesterin FiBOn kanssa sen ryhmien vuosittaisista vierailuista Lounais-Hämeessä, sekä Quartetto di Cremonan kanssa heidän vierailuistaan kesäfestivaalillamme kuluneen kesän lisäksi myös vuosina 2022 ja 2023. Vuonna 2023  tämä loistava kvartetti tulee kantaesittämään Lounais-Hämeen Musiikkipäivien tilaaman Kalevi Ahon neljännen jousikvarteton.

Forssan Teatterin kanssa yhteistyömme on vielä alkutekijöissään, mutta sitäkin tullaan rakentamaan ja kehittämään jo ensi vuonna, käytettävissä olevien resrssien puitteissa.

Viimeiset pari vuotta koronan vuoksi hiljaiseloa viettäneen Musica Kalevi Ahon kanssa yhteistyö tulee tulevaisuudessa niin ikään jatkumaan  ja varmasti myös kehittymään Lounais-Hämeen ja koko maamme koko musiikkielämän eduksi.

Vuoden kolmas jäsentiedote on ilmestynyt 25.9. ja se lähetetään sähköisesti yhdistyksemme jäsenille. Tiedote on löydettävissä myös näiden sivujen  "Jäsenille"- valikosta.

Vastoin Suomen hallituksen suositusta Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 27.8. pitää Etelä-Suomen kovat koronarajoitukset edelleen voimassa. Sen seurauksena mm. Cantores Minores-kuoro ei ole voinut pitää laadukkaiden esitysten edellyttämiä, laulajien keskinäistä läheisyyttä vaativia, tehokkaita ja intensiivisiä harjoituksia ja se joutui näinollen perumaan 26.9.2021 Forssan kirkossa pidettäväksii sovitun konserttinsa.

Kuoron vierailu pyritään toteuttamaan kesällä 2022 festivaalimme yhteydessä.

Cantores Minoreksen tilalla syksyn konserttisarjassa esiintyy suurta suosiota saavuttanut, erityisesti vanhaan musiikkiin erikoistunut Lumen Valo- kamarikuoro. Kuoro konsertoi Forssan kirkossa 21.11.2021 ja samalle ajankohdalle suunniteltu Lounais-Hämeen Musiikkipäivien jäsenten konsertti siirtyy myöhemmäksi.

 

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien uusi hallitus on tehnyt sisäisiä järjestelyjä. Uudeksi varapuheenjohtajaksi on valittu fil.tri Hannu Saha ja tiedottajaksi toimittaja Erkki Kuronen.

Vuoden 2022 alusta alkaen siirtyvät rahastonhoitajan tehtävät Sakari Valtialan hoidettaviksi. Jukka Juvonen tulee vastaamaan koulutus- ja kurssitarjonnastamme.

Juhlavuoden 2021 viralliset konsertit ovat nyt takanapäin ja on aika katsoa tulevaisuuteen. Vuonna 2022 Lounais-Hämeen Musiikkipäivien kesäfestivaali järjestetään 28.6. - 10.7. välisenä aikana. Varaslähtö kesään otetaan 12.6.2022 Forssan kirkossa järjestettävällä Canores Minores- kuoron konsertilla. Kesäfestivaalin suunnittelu on jo pitkällä ja tarjolla tulee jälleen olemaan monipuolinen ja korkeatasoinen musiikkitarjonta jazzista ja kansanmusiikista klassiseen. Lopullinen ohjelma julkaistaan viimeistään alkuvuodesta 2022. 

Sunnuntaina 12.9. konsertin ohjelmaan on tullut muutoksia. Toni Tatin ja Heini Korhosen jouduttua sairastumisen vuoksi perumaan konserttinsa, heidän tilalleen tulee konsertoimaan kitaristi Timo Korhonen, yksi Suomen tunnetuimmista ja valovoimaisimmista instrumenttinsa taitajista.