Vuoden kolmas jäsentiedotteemme on ilmestynyt ja lähetetty jäsenilemme. Tiedotteen voi lukea myös kotisivujemme  "jäsenille"- valikosta. Pääsy valikkoon edellyttää kirjautumista.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät on päättänyt lahjoittaa seuraavan, 27.3. järjestettävän konsertin lipputulot lyhentämättömänä Suomen Punaiselle Ristille Ukrainan hädässä olevan kansan auttamiseksi. Konsertin pääsylipun perushinta on 10€, mutta halutessaan siitä voi maksaa niin paljon kuin haluaa.

Konsertin säveltäjistä Sergei Prokofiev on syntynyt Ukrainassa, mutta ohjelmaan lisätään muutakin ukrainalaista musiikkia.

Tervetuloa!

OCM 1

Kesäfestivaalin ajankohta on 9.6. sekä 29.6. - 10.7. Tiedossa on jälleen upeita konsertteja eri puolilla Lounais-Hämettä ja sen naapurikunnissa. Suurimmat yksittäiset konserttitapahtumat järjestetään viime  vuoden tapaan Jokioisten kartanon puistossa sekä Saaren kansanpuistossa. Jokioisten kartanonpuiston piknik-konsertin orkesteriksi tulee maailmankuulu italialainen kamariorkesteri Orchestra da Camera di Mantova solistinaan Waltteri Torikka. Orkesteri konsertoi myös Forssan kirkossa.

Venäjän presidentin mistään piittaamaton, agressiivinen ja röyhkeä politiikka ja siitä johtuva Ukrainan sota heijastuvat myös meidän toimintaamme. Vaikka niillä venäläisillä taiteilijoilla, jotka alunperin olimme kutsuneet esiintymään festivaalillamme, ei ole mitään tekemistä tuon politiikan kanssa, olemme peruneet heidän vierailunsa.

Festivaalimme ohjelmaa päivitetään jatkuvasti. 

Esiintyjinä mm.

  • Emil Holmström ystävineen
  • Wade Mikkolan Kesäillan Allstars- jazz-yhtye
  • Quartetto di Cremona (Italia)
  • Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores
  • Suomalainen barokkiorkesteri
  • Orchestra da Camera di Mantova (Italia)
  • Filippo Faes (Italia)
  • Waltteri Torikka
  • Vilma Jää, Juurakko, Maija Kauhanen, Antti Savilampi, Salamakannel, Jonna Tervomaa, Bill Hota&Pulvers, Juurakko, Heikki Laitinen, Reijo Kela, Antti Savilampi, Pekko Käppi&K:H:H:L, Mauno Järvelä ja Näppäripelimannit, Mikko Perkoila&Vinkulelu
  • ym. ym

Lippujen ennakkomyynti useimpiin konsertteihin on alkanut Lippu.fi:ssä. 

Lue lisää Tapahtumat-sivulta >>

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien vuosikokous pidetään 29.3. kello 17.00 alkaen Forssan kirjaston kuunteluhuoneessa.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. 

Suomen parhaiden ja kiinnostavimpien vakiintuneiden kulttuuritapahtumien kattojärjestön Finland Festivals ry:n hallitus on maanantaina, 7.2. 2022 pitämässään kokouksessa hyväksynyt Lounais-Hämeen Musiikkipäivät jäsenekseen.

FinlandFestivalsFinland Festivals toimii kulttuurin ja matkailun alalla ja sen tärkeimmät tehtävät ovat festivaalien edunvalvonta, promootio, tiedotus, kansainvälistyminen, kulttuurimatkailun edistäminen, tiedonkeruu ja tutkimus sekä koulutus. Järjestö tukee festivaalien toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa aktiivisesti alaa koskevaan lainsäädäntöön. Se parantaa jäsentensä toimintaedellytyksiä rakentamalla luottamukselliset suhteet tahoihin, joissa tehdään festivaaleja koskevia päätöksiä.

Finland Festivals promotoi festivaalejaan Suomessa ja ulkomailla. Se kehittää festivaalien ammattitaitoa järjestämällä koulutusta, neuvontaa, verkostoitumistapahtumia ja ideointitilaisuuksia. Finland Festivals on festivaalikentän ääni, asiantuntija ja ylivoimainen tietopankki, jonka asiantuntemusta käytetään aina kun festivaalien toimintaedellytyksiä koskevia päätöksiä tehdään.

Lounais-Hämeen Musiikkipäiville sekä sitä tukeville kunnille jäsenyytemme yli sata Suomen parasta ja kiinnostavinta taide- ja kulttuurifestivaalia sateenvarjonsa alle kokoavassa Finland Festivalsissa on hyvin merkittävä uusi avaus. Se on merkittävä sekä yhdistyksemme että meitä tukevien kuntien näkyvyyden kuin myös tulevaisuuden monialaisten suunnitelmiemme kannalta, sillä musiikin eri lajien lisäksi Finland Festivalsissa on mukana niin tanssin, teatterin, kirjallisuuden, kuvataiteen, elokuvan kuin lastenkulttuurinkin parhaat tekijät.

Vuoden ensimmäinen jäsenkirjeemme on nyt julkaistu ja lähetetty jäsenillemme yhdessä tämän vuoden jäsenmaksulaskujen kanssa. Kirje on löydettävissä myös näiden sivujen "jäsenille"-valikossa.

Jäsenkirjeessä on paljon kiinnostavaa tietoa mm. alkaneen vuoden ohjelmastamme sekä kesän kiinnostavista kamarimusiikki- ja liedkursseista. Ohjelma julkaistaan helmikuun alkupuolella ja samoihin aikoihin alkaa useimpiin konsertteihin pääsylippujen ennakkomyynti Lippu.Fi:ssä. Ennakkoon ostetut liput tulevat olemaan ovelta ostettuja normaalihintaisia lippuja edullisempia.