Jukka Juvosen konsertti 24.9. on valitettavasti jouduttu perumaan sairastumisen vuoksi. Toivotaan, että  hieno Iberia- teos voidaan kuulla myöhempänä ajankohtana.

Vuonna 2024 festivaalimme järjestetään ensimmäistä kertaa Nuutajärven lasikylässä, jonka omistava Nuutajärven Pruuki Oy on ryhtynyt yhteistyökumppaniksemme. Festivaalin näkyvät ovat lupaavat, sillä Nuutajärvellä on valmiina kaikki festivaalimme tarvitsemat fasiliteetit; seudun suurin ja paras konserttisali, majoitus- ja ravintolapalvelut, loistava henkilökunta, upea historiallinen miljöö ja paljon kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa myös konserttien lomassa. Paikka on elävä ja luova taiteen keskus ja siellä työskentelee ympärivuotisesti useita kymmeniä erinomaisen taitavia lasitaiteilijoita, joiden teoksia on nähtävillä myös festivaalimme aikana. Visuaalista puolta ensi kesän festivaalilla edustaa myös bonk- taiteen näyttely, joka tulee olemaan avoinna festivalimme ajan.

Ensi kesän festivaali kestää viikon ja se ajoittuu 29.6. - 6.7. väliselle ajanjaksolle, lauantaista lauantaihin. Konsertteja tulee olemaan päivittäin kaksi; keskipäivän kevyemmät lounaskonsertit ja iltojen isommat konsertit. Kansanmusiikkikonsertin järjestämme tällä kertaa festivaalimme aluksi ja piknik-konsertin sen lopuksi. Vanhaan tapaan vierailijamme tulevat varmaankin esiintymään myös alueen muissa kunnissa.

Päävierailijoitamme tulee olemaan jo takavuosina festivaalilamme vieraillut ja suurta suosiota saanut Concerto Malaga- kamariorkesteri Espanjasta. Orkesterin muusikot tulevat esiintymään myös pienemmissä kokoonpanoissa. Toinen tärkeä vierailija on ukrainalainen NotaBene- kamarimusiikkiyhtye, joka niinikään pitää useamman konsertin ja esittää mm. nykyaikaankin hienosti sopivan Olivier Messiaenin koskettavan klassikkoteoksen Quatour pour la fin du temps, Aikojen lopun kvarteton. Yhtye esittänee myös toisen, harvemmmin esitetyn klassikon, Georg Crumbin jousikvarteton Black Angels.

Kuorovieraanamme tulee esiintymään helsinkiläinen naiskuoro Philomela, jonka ohjelmassa on mm. Kalevi Ahon  Aila Meriluodon tekstiin säveltämä Lasimaalaus.

Monia muitakin upeita vieraita on festivaalillemme jälleen tulossa, mm. ukrainalainen kansanmusiikkiyhtye, mutta niistä kerromme tarkemmin vierailujen varmistuttua.

Jokioisten kartanonpuiston konsertti on siirretty kartanon sisätiloihin. Nyt tilaisuus on promenaadikonsertti, jolloin voi tutustua myös tähän viehättävään rakennukseen.

Tervetuloa!

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät 2023- festivaali on alkamassa. Keskiviikkona 28.6. Harkovan oopperan ja teatterin orkesteri Ukrainasta saapuu Forssaan ja festivaalin konsertit alkavat illansuussa.

Olisi todella hienoa, että yleisömme ottaisi orkesterin omakseen ja saapuisi runsaslukuisena paikalle sen konsertteihin, sillä se olisi merkittävä tuen osoitus sekä vaikeissa oloissa toimivalle hienolle orkesterille kuin koko Ukrainan kansalle heidän taistellessaan vapautensa puolesta. Forssan kirkossa järjestettävässä konsertissa, jonka orkesteri soittaa ylikapellimestarinsa Dmytro Morozovin johdolla ja jonka pianosolistina on Filippo Faes Italiasta, ohjelmassa on myös ukrainalaista musiikkia monien klassisen musiikin suosikkiteosten lisäksi.

 SPR:n pakolaiskeskuksissa Forssan seudulla asuville ukrainalaispakolaisille olemme antaneet konserttiin vapaalippuja, samoin Lounais-Hämeen Musiikkiopiston oppilaille.

 

Lippujen ennakkomyynti festivaalimmme konsertteihin on pian jo päättymässä ja joihinkin konsertteihin on ennakkomyynnissä enää muutamia paikkoja jäljellä. Koska kaikki eivät käytä internettiä tai halua ostaa sähköistä lippua Lippu.Fi:stä, on lippuja on varattu myytäväksi jokaiseen konserttiin myös ovella. Lisäksi niitä voi ostaa Forssan Citymarketin infosta. Jokioisilla järjestettäviin konsertteihin lippuja myydään Jokioisten kunnantalolla kunnan vakinaisille ja kesäasukkaille. 

Koska 1.7. sääolot näyttävät epämääräisiltä, on mahdollista, että piknik konsertin aikataulu siirtyy jonkin verran eteenpäin. Oikein huonon ilman sattuessa konsertti pyritään siirtämään kartanon vieressä sijaitsevalle Jokioisten Tietotalolle. Mahdolliset muutokset päivitetään tähän artikkeliin.

 

DSC 6625 kopio