Lounais-Hämeen Musiikkipäivät on tilannut säveltäjä Kalevi Aholta jousikvarteton, jonka kantaesityksen yhdistys järjestää kesällä 2023. Teoksen kantaesittävä yhtye sovitaan vuoden 2022 syksyllä. Sävellystilaus on tehty Madetoja-säätiön antamalla tuella. Ahon aikaisemmat jousikvartetot ja muut kvartettopohjaiset kamarimusiikkiteokset kuuluvat hänen suosituinpiin sävellyksiinsä ja onkin odotettavissa, että myös uudesta kvartetosta tulee merkkiteos, joka herättää myös kansainvälisen musiikkiyleisön mielenkiintoa.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien kolmen vuoden välein pidettävä varsinainen kokous oli suunniteltu ja tiedotettu järjestettäväksi maanantaina 15.3.2021 Voffelikahvilassa, Kartanonkatu 4, Forssa. Uusien covid-19- rajoitusten vuoksi kokous on valitettavasti jouduttu siirtämään pidettäväksi 3.5.2021 kello 18.00 alkaen, todennäköisesti samassa paikassa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, johin kuuluu mm. yhdistyksen hallituksen ja puheenjohtajan valitseminen seuraavalle toimikaudelle 2021 - 2024. Kokouksen esityslista löytyy "jäsenille" - valikosta.

Lämpimästi tervetuloa toukokuussa!

Säveltäjä Kalevi Ahon musiikkiin painottuva Musica Kalevi Aho- festivaali on nyt Lounais-Hämeen Musiikkipäivien jäsen ja festivaali on omana itsenäisenä tapahtumanaan osa 40-vuotisjuhlavuotemme ohjelmistoa.

Myös perinteikäs Forssan teatteri on liittynyt jäseneksemme ja heidänkin kanssa tulemme tulevaisuudessa tekemään varmasti monenlaista yhteistyötä.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien 40-vuotisjuhlaohjelma alkaa olla viimeisiä varmistuksia vailla valmis ja se tullaan julkaisemaan näillä sivuilla lähiviikkojen aikana.

Yhdistyksen kolmen vuoden vuoden välein järjestettävä varsinainen kokous pidetään helmi-maaliskuussa. Kokouksessa valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus seuraavan kolmen vuoden toimikauden ajaksi.Hallitustyöskentelystä kiinnostuneita, motivoituneita ja uusia ja hienoja kokemuksia etsiviä yhdistyksen varsinaisia jäseniä pyydetään ottamaan yhteyttä ja kertomaan kiinnostuksestaan kenelle tahansa nykyisen hallituksen jäsenelle. Heiltä saa myös tarkempaa tietoa hallituksen toiminnasta.

Virtuosi di Kuhmo Forssassa

Tämän Virtuosi di Kuhmo- yhtyeen mainioon konserttiin päättyi vuoden 2020 syksyn konserttisarjamme. Ensi vuosi on yhdistyksemme 40. juhlavuosi ja sen ohjelman, joka tulee olemaan komea, suunnittelu on jo pitkällä. Ohjelman teemana on musiikki ja luonto ja se julkistetaan maaliskuussa Tammelan kirkossa järjestettävässä FiBOn "Maan synty"- konsertissa.

 

Nyt on mitä parhain aika liittyä yhdistyksemme jäseneksi, sillä vuoden alusta liittymällä jäsenyydestä saa parhaan mahdollisen hyödyn heti alusta alkaen.

Ensi vuoden alkukeväällä pidetään yhdistyksen sääntöjen mukainen varsinainen kokous, jossa valitaan yhdistykselle puheenjohtaja ja hallitus seuraavien kolmen vuoden ajaksi. Olisi hienoa, jos jäsenistöstämme löytyisi lisää innostuneita henkilöitä, jotka haluaisivat tulla mukaan kehittämään lounais-hämäläistä musiikkielämää. Kevään valinnoista voi tiedustella nykyisen hallituksen jäseniltä.

Molemmat tämän vuoden festivaalillemme kutsutut ulkomaiset yhtyeet, Quartetto di Cremona ja Philharmonie Leipzig, joiden vierailut jouduttiin korona-epidemian vuoksi perumaan, ovat ilmoittaneet olevansa valmiita tulemaan myös ensi kesänä juhlistamaan tapahtumaamme, joka on samalla Lounais-Hämeen Musiikkipäivien 40-juhlafestivaali.

Quartetto di Cremona on valmis pitämään vierailunsa aikana myös kamarimusiikin mestarikurssin. Cremonalaisten ohjauksesta kiinnostuneiden jousiyhtyeiden, pianotriojen ja muiden kamarimusiikkiyhtyeiden kannattanee merkitä tämä kesä- heinäkuun vaihteessa pidettävä mestarikurssi kalentereihinsa jo nyt.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien sääntömääräinen vuosikokous saatiin lopulta pidettyä 3.6. 2020. Normaalien vuosikokousasioiden lisäksi yhdsityksen hallitusta täydennettiin kahdella jäsenellä siitä eronneen Erkki Virtasen sijalle. Uusiksi jäseniksi valittiin kustannustoimittaja, kirjallisuuskriitikko ja kääntäjä Arja Kanerva sekä Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä. Tervetuloa mukaan!  Kokouksessa todettiin mm. että yhdistyksen talous on terveellä pohjalla ja osaavissa käsissä, jäsenmäärä lisääntynyt oikein mukavasti ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Vuonna 2021 Lounais-Hämeen Musiikkipäivät täyttää 40 vuotta ja sitä juhlistavan festivaalin suunnittelu on jo täydessä käynniissä. On olemassa kaikki edellytykset sille, että saamme ensi kesäksi aikaiseksi upean konserttisarjan.